Saturday, January 15, 2011

E-lugeri omaniku ABC

E-lugeri omaniku ABC

Kui Sa oled omale soetanud e-lugeri ja selle kodus karbist välja võtnud, siis mis saab edasi?
Manuaalid on tavaliselt pikad ja paljud ei viitsi neid läbi lugeda. Siiski soovitan soojalt. Tihti leiab sealt igasuguseid lahedaid ja kasulikke nippe, näiteks, kuidas panna oma lemmikpilti ekraanisäästjaks vms.

  1. Osta lugerile kaitsekile ja/või kaaned! See on esimene asi, mis on erinevates õpetusteski öeldud. Mina olen kohati suur kobakäpp ja ei ole tore, kui selline kallis asi maha kukub ja katki läheb. Või siis mingi asi kotis ekraani katki teeb.
  2. Teiseks oleks siiski mõistlik lugeda natuke manuaali.
  3. Lülita luger sisse ja muuda sätted omale sobilikuks ja käepäraseks. (Juhul kui sellised võimaluse olemas on)
  4. Lae oma arvutisse programm Calibre (http://calibre-ebook.com/ ) See annab Sulle palju võimalusi e-raamatute organiseerimiseks ja formaatide muutmiseks.
  5. Kasuta ära kõik võimalused ning lae omale alla TASUTA saadaolevad raamatuid. (www.raamatumaailm.ee ; www.gutenberg.org ; www.baen.com ; www.manybooks.net ;
    www.feedbooks.com ; http://ebooks.adelaide.edu.au) Hiljem on neid alati võimalik kustutada!
  6. Soeta omale soovitud raamatud! Eestikeelseid e-raamatuid saab hetkel osta www.apollo.ee ; www.rahvaraamat.ee ; www.kriso.ee ; www.ebooks.ee ja alates hiljemalt märtsist 2011 ka www.raamatumaailm.ee
  7. Alati on soovitatav teha raamatutest omale kuhugi kolmandasse kohta koopiad. Kui arvuti või lugeriga peaks midagi juhtuma, siis pole Sa vähemasti oma raamatutest päris ilma.
  8. Lae oma e-raamatud Calibre`sse ja vajadusel muuda nende formaat enda lugerile sobilikuks.
    (kui luger toetab, siis kõige parem on EPUB formaat)
  9. Ühenda luger arvutiga (USB kaabli abil). Lae soovitud raamatud lugerisse. Calibre`s saad seda teha ühe nupulevajutusega.
  10. Sea ennast mugavasti sisse ja hakka lugema :)

P.S Mina igatsen väga väikest raamatu külge käivat lugemislampi. Vahel on tahtmist bussis või kuskil veidi halvemini valgustatud kohas lugeda, siis tuleb selline väike asjake vägagi kasuks.


No comments:

Post a Comment